1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLudovic Orban: Eu nu trebuie să fiu convins că Moldova are nevoie...

Ludovic Orban: Eu nu trebuie să fiu convins că Moldova are nevoie de investiţii, eu ştiu lucrul acesta. Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi în mandatul meu de premier

Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților: „Eu nu trebuie să fiu convins că Moldova are nevoie de investiţii, eu ştiu lucrul acesta şi l-am arătat în cele 13 luni cât am girat funcţia de prim-ministru. Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi în mandatul meu de prim-ministru. Nu au fost inauguraţi oricum, au fost inauguraţi cu o devansare a termenului contractual de realizare de peste şase luni. Centura Bacăului a devenit o realitate în mandatul unui prim-ministru al PNL.

Autostrada Bacău-Braşov va deveni realitate pentru că mandatul meu de prim-ministrul şi în mandatul de ministru al domnului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, s-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului tehnic şi a documentaţiei de licitaţie şi vă garantez şi ca preşedinte al PNL, dar şi ca braşovean că această autostradă va deveni realitate.

Autostrada A7 care este practic o autostradă care traversează de la sud la nord Moldova va fi realizată, toate tronsoanele care pot fi finalizate până în 31 decembrie 2026 vor fi finanţate nu din Programul Operaţional Sectorial de Transporturi pe 2021 – 2027, ci pe PNRR, iar includerea finanţării acestor tronsoane de autostradă a fost făcută în PNRR-ul care a fost adoptat de guvernul PNL şi la ora actuală vă pot spune cu siguranţă că şi Comisia Europeană va accepta finanţarea acestor tronsoane de autostradă vitale pentru Moldova. Practic autostrada de la Siret- Suceava- Roman-Paşcani-Bacău, care se va duce până la Bucureşti este o autostradă fundamentală care va asigura practic legătura cu nordul Europei şi va crea un impact asupra dezvoltării economice extraordinar. Mă pun garant că se va realiza această autostrada”.

 

CELE MAI POPULARE