1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLudovic Orban: La mulți ani Franța! Vive la France!

Ludovic Orban: La mulți ani Franța! Vive la France!

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: „14 iulie, Ziua Națională a de care suntem îndrăgostiți de secole, Franța este țara care i-a primit și i-a găzduit pe români încă de la începutul secolului al 19-lea.
Aceasta Franței este o zi de sărbătoare și pentru noi. Patria libertății și a unei mari civilizații este țara în care generații de cărturari, artiști, savanți și oameni de stat români au studiat, au descoperit Europa luminilor și a revoluției, și-au găsit prieteni printre cele mai ilustre figuri ale culturii și politicii, au fost protejați de persecuții și au găsit răspuns și încurajări în lupta lor pentru modernizarea României.
Pentru toate suntem recunoscători Franței, dar mai ales îi purtăm o mare iubire, care a rezistat chiar și în vremurile cele mai grele. Limba franceză este și pentru noi una dintre cele mai importante limbi ale culturii, Parisul este și un oraș românesc în care traseele memoriei ne poartă pe urmele atât de multor oameni mari ai țării noastre, istoria Franței și a României sunt îngemănate.
Știm că ne așteaptă și un viitor prosper, pe care îl construim împreună.
La mulți ani Franța! Vive la France!”

CELE MAI POPULARE