13 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNaționalLuni încep înscrierile pentru Evaluarea Națională/ Secretar de stat în Ministerul Educației:...

Luni încep înscrierile pentru Evaluarea Națională/ Secretar de stat în Ministerul Educației: Nu se completează nicio cerere de înscriere la acest examen național

   G4Media –  Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de luni şi până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, transmite Agerpres.

o   Elevii din seria curentă, adică absolvenții clasei a VIII-a din acest an „sunt înscriși automat de secretariatele unităților de învățământ”, a declarat, pentru Edupedu.ro, Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației, președintele Comisiei naționale pentru organizarea examenului de Evaluarea Națională.

o   „Înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face astfel: pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. Asadar, nu se completează nicio cerere pentru candidații seriei curente. Fac un apel la conducerile unităților de învățământ și inspectoratele școlare județene să informeze corect elevii și familiile acestora cu privire la înscriere, aspect distinct față de admiterea la liceu. Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia”, a declarat Maria Manea pentru Edupedu.ro.

https://www.g4media.ro/luni-incep-inscrierile-pentru-evaluarea-nationala.html

CELE MAI POPULARE