19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalMarcel Boloș: Perioada medie de aprobare a unei cereri este de 104...

Marcel Boloș: Perioada medie de aprobare a unei cereri este de 104 zile, în linie cu parcursul pe care l-a avut și România.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a prezentat stadiul implementării PNRR în cadrul Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor:
Toate cele 27 de state membre UE au planuri aprobate și semnate. Dar multe dintre ele, 16 mai exact, nu au nici macar prima cerere de plată aprobată.
România face parte din primele 7 state care au depus deja cea de-a doua cerere. Asta în condițiile în care avem unul dintre cele mai complexe planuri, cu peste 500 ținte și jaloane.
Perioada medie de aprobare a unei cereri este de 104 zile, în linie cu parcursul pe care l-a avut și România.
La nivelul coordonatorilor de reformă s-au semnat până în prezent 8.551 de contracte de finanțare cu beneficiarii, cu o valoare totală de aproximativ 11 miliarde de euro.
România continuă să își îndeplinească obiectivele asumate prin PNRR. Fondurile europene disponibile prin acest program sunt, în această perioadă, esențiale demarării amplelor reforme angajate, creșterii nivelului de trai al românilor și dezvoltării pe termen lung a societății.

CELE MAI POPULARE