19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalMAT: Proiectul „Danube Cycle Plans” a avut drept obiectiv principal îmbunătățirea condițiilor...

MAT: Proiectul „Danube Cycle Plans” a avut drept obiectiv principal îmbunătățirea condițiilor cadru pentru bicicliști, prin consolidarea a trei piloni esențiali.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a fost reprezentat, la nivel de specialiști, în cadrul Conferinței Naționale pentru Deplasarea cu Bicicleta și Cicloturism. Evenimentul a fost organizat cu ocazia încheierii proiectului „Danube Cycle Plans”, derulat de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism, cu sprijinul MAT, în calitate de partener strategic asociat.
Proiectul „Danube Cycle Plans” a avut drept obiectiv principal îmbunătățirea condițiilor cadru pentru bicicliști, prin consolidarea a trei piloni esențiali. Mai exact, este vorba despre dezvoltarea politicilor pentru deplasarea cu bicicleta și cicloturism la nivel național și transnațional, sprijinirea furnizării unei infrastructuri adecvate și creşterea conştientizării în rândul factorilor interesaţi în ceea ce priveşte nevoile bicicliştilor, cu scopul de a promova tot mai mult cicloturismul în regiunea Dunării.
Conferința s-a bucurat de un deosebit succes, fiind prezentate cele mai importante rezultate obținute în urma derulării proiectului. Printre acestea, menționăm: Planul Național Velo pentru România, Rețeaua Națională Velo, auditul politicilor velo și evaluarea necesarului de investiții pentru infrastructură velo. Totodată, au fost prezentate cele mai bune practici privind dezvoltarea rețelei velo și a cicloturismului din județele Timiș, Brașov, Bihor, Prahova etc.
Mai multe detalii despre eveniment:
📷 Înregistrările video și audio, precum și prezentările susținute în cadrul conferinței:
📄 Proiectul Danube Cycle Plans:

CELE MAI POPULARE