17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalMinisterul Antreprenoriatului şi Turismului va dezvolta un sistem informatic pentru eficientizarea activităților de...

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va dezvolta un sistem informatic pentru eficientizarea activităților de autorizare și control în domeniul turismului

#MAT va dezvolta un sistem informatic pentru eficientizarea activităților de autorizare și control în domeniul turismului, a cărui bază de date va fi interconectată cu alte sisteme naționale, precum ANAF, ONRC și PCUe.
„Digitalizarea este modalitatea prin care putem susține, cu adevărat, un turism modern și competitiv în România! Drept urmare, prin resurse europene, vom implementa un sistem informatic dedicat autorizării și controlului, care va elimina «dosarul cu șină» și drumurile repetate la sediul instituției.
Mai exact, fără alte eforturi suplimentare, sistemul va facilita depunerea și obținerea documentelor online, integrând și alte baze de date naționale, precum ANAF sau ONRC. Reforma vizează și transparența lucrărilor, astfel încât antreprenorii să poată urmări, în timp real, stadiul solicitării lor”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
În urma finalizării licitației publice, derulată în cadrul proiectului „Eficientizarea activitatilor de autorizare si control a operatorilor economici prin implementarea unui sistem informatic integrat dedicat” – Cod MySMIS 127623/cod SIPOCA 595, contractul pentru implementarea sistemului informatic a fost încheiat cu o companie de tehnologie românească – Trencadis, specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business.
👉 Mai multe informații:

CELE MAI POPULARE