19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăMinistrul Economiei, Claudiu Năsui, consideră faptul că unii români aleg să muncească...

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, consideră faptul că unii români aleg să muncească în străinătate e o tragedie națională

Claudiu Năsui: „Aș spune că de multe ori răul pe care ți-l face externul, ți-l face altul, este mai mic decât cel pe care ți-l faci singur. Noi am avut ghinionul mare de a intra în pandemie cu niște deficite uriașe, cu niște cheltuieli care explodau de la an la an, de peste 50 de miliarde de lei. Și evident că Guvernul anterior a trebuit să facă față și la problemele preexistente, plus la cele care s-au adăugat. Și este important de înțeles că noi nu am intrat în această criză cu același bagaj cu care au intrat alte țări. Unele erau pe excedent, aveau de unde să înceapă deficitul și să ajute economia în felul acesta.

Există și cazuri în care românii nu vor să muncească nici în România. Avem o rată de inactivitate foarte mare în România. Avem o problemă la nivelul impozitării muncii. Noi penalizăm excesiv munca. Faptul că remunerăm nemunca e una, dar mai ales pedepsim munca. Noi avem cele mai mari impozite pe salariile mici din toată Europa.”

CELE MAI POPULARE