18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalMocănița de la Moldovița va parcurge din nou întregul traseu. Luni se...

Mocănița de la Moldovița va parcurge din nou întregul traseu. Luni se va căuta o soluție

În acest weekend Mocănița de la Moldovița va parcurge întregul traseu, după ce săptămâna trecută proprietari ai unei suprafețe pe care sunt construite șinele le-au blocat cu un bolovan. Astfel, Huțulca nu putea parcurge o porțiune de aproximativ un kilometru și jumătate.

Bolovanul a fost înlăturat, iar săptămâna aceasta trenul va circula din nou pe întreg traseul. La inițiativa primăriei, s-a stabilit ca părțile implicate să se întâlnească luni pentru a încerca să găsească o soluție care să deblocheze situația apărută. „Organizarea acestei întâlniri pentru găsirea unei soluții este un prim pas și sper să situația se va debloca”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Într-un comunicat al administratorului societății care se ocupă de Mocănită, George Hocevar, se transmite: „Activitatea noastră în Moldovița se bazează pe o decizie a Consiliului Local din 2005 în care s-a hotărât ca societatea noastră  să reconstruiască linia pe terenul Primăriei Moldovița până la KM 16 în Argel. În 2020 topograful nostru din Câmpulung a efectuat o ridicare topo a întregului traseu care a avut  ca rezultat că întreaga linie se află pe terenul Primăriei Moldovița și pe terenul societății noastre, mai puțin un tronson de 60m care în 2011, în mod abuziv a fost intabulat de către Pavel Chiras din Argel (prin moștenirea Loba Iacob). Pavel Chiras între timp a murit, iar ginere lui, Gheorghe “Ghiocel” Hlosciuc, o persoană controversată din Argel, a început să șantajeze conducerea Mocăniței cu această intabulare abuzivă. Împreună cu soția lui, Paula Simona Hlosciuc, are un chioșc la capătul liniei pe terenul societății noastre unde folosește cca 250m pentru care noi, la rândul nostru, nu percepem chirie.”

CELE MAI POPULARE