17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalMoldovan: Prin POR 2021 – 2027, administrațiile locale vor avea...

Moldovan: Prin POR 2021 – 2027, administrațiile locale vor avea la dispoziție toate instrumentele necesare absorbției eficiente a oportunităților de finanțare.

Prefect Alexandru Moldovan:
Avem în fața noastră o multitudine de provocări, însă oportunitatea oferită de Programul Operațional Regional Nord-Est 2021 – 2027 este o șansă extraordinară pe care avem obligația să o valorificăm din plin. Valoarea programului, de 1,7 miliarde de euro, cel mai generos la nivel național, determină reacție conjugată la nivelul regiunii noastre, cu cel mai mare număr de locuitori și cu pondere ridicată a școlarilor. Numărul ridicat de nevoi identificate la nivel de regiune trebuie să aducă conștientizare, schimbare a priorităților și a modului de colaborare. Lipsa dialogului onest între actorii relevanți, fie că vorbim de autorități și instituții centrale sau locale, mediu de afaceri și universitar, deși cu toți împărtășim aceleași valori, nu poate conduce la încredere instituțională. Prof. univ. Adrian Curaj spunea astăzi că în opinia sa, provocarea următorilor ani este modalitatea de colaborare, cheia succesului fiind una simplă, să lucrăm împreună.
Prin POR 2021 – 2027, administrațiile locale vor avea la dispoziție toate instrumentele necesare absorbției eficiente a oportunităților de finanțare.
Un obiectiv important, pentru noi toți, este consolidarea competitivității regiunii Nord-Est la nivel național. Există toate premisele să devenim un județ deschis spre dezvoltare și inovare, de noi depinde acest lucru.
Sunt convins că administrația județeană și primarii celor 114 localități din județ vor continua în a oferi modele de implicare, vor fi alături, pentru dezvoltarea comunității noastre!

 

CELE MAI POPULARE