19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalMuzeul de Istorie Suceava: Vă așteptăm la atelierul creativ de colaje...

Muzeul de Istorie Suceava: Vă așteptăm la atelierul creativ de colaje textile -VEȘMINTE DOMNEȘTI – proiect de educație muzeală dedicat familiilor cu copii, ediția a II-a, 2024

Dragi copii și părinți de pretutindeni!
Vă așteptăm la atelierul creativ de colaje textile -VEȘMINTE DOMNEȘTI – proiect de educație muzeală dedicat familiilor cu copii, ediția a II-a, 2024
VARA ACEASTA, Muzeul Național al Bucovinei revine cu o serie de activități interactive și distractive pentru copii și părinți, ce se vor desfășura în lunile iunie, iulie și august, la Muzeul de Istorie din Suceava. Atelierul „Veșminte domnești” invită la o incursiune fascinantă în Sala Sfatului Domnesc, pentru a afla povestea acestei săli ce impresionează micii vizitatori, care îi trec pragul.
Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului muzeal din Sala Sfatului Domnesc și atragerea familiilor cu copii la muzeu. În cadrul atelierului, copiii vor afla informații despre costumul de epocă și despre veșmintele personajelor, iar apoi, împreună cu părintele însoțitor vor realiza un colaj textil după un model dat. Atelierul nostru stimulează prin joc creativitatea, implicarea activă alături de părinte în realizarea colajului, într-un climat afectiv plăcut și o atmosferă de relaxare.
Atelierul este dedicat familiilor cu copii cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani. Se va lucra în echipe părinte-copil. Folosind diverse materiale (catifea, brocart, blană sintetică, dantelă, perle, foarfece, lipici, markere, fir auriu, plasă decorativă), copiii ajutați de părinți vor crea împreună colajul. Tema se va realiza într-un singur atelier, iar obiectele create se vor putea lua acasă. Numărul maxim de participanți este 20 (copii + părinți)/atelier.
Prețul atelierului este 20 lei/grup: 1 copil + 1 părinte. Participarea se face completând fișa de înscriere. Fișele de înscriere se pot descărca de pe facebook-ul Muzeului de Istorie. Fișa se depune la Muzeul Național al Bucovinei, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava (sediul Muzeului de Istorie), Biroul Educație, Marketing și Comunicare. Fișa poate fi transmisă și pe email la: marketing@muzeulbucovinei.ro. Ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii.
Data limită de depunere a fișei: 25 iunie 2024 (fișa atașată în primul comentariu)

Dragi copii și părinți, vă așteptăm să petreceți ore plăcute împreună cu noi la Muzeul de Istorie din Suceava, să trăiți experiențe de neuitat, pe care să le împărtășiți și prietenilor!

În conformitate cu Regulamentul European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date vă dați consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, a fotografiilor și filmărilor realizate pe parcursul desfășurării evenimentului, numai pentru următoarele scopuri: organizarea, desfășurarea și promovarea evenimentului.

CELE MAI POPULARE