19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă a participat la sesiunea de deschidere a lucrărilor Reuniunii Anuale...

Nicolae Ciucă a participat la sesiunea de deschidere a lucrărilor Reuniunii Anuale a Diplomației Române

“Am participat astăzi la sesiunea de deschidere a lucrărilor Reuniunii Anuale a Diplomației Române din acest an. Le-am spus participanților că, de la nivelul Parlamentului, percepem în mod direct așteptările cetățenilor din Țară și din diaspora. În acest sens, trebuie să stabilim liniile strategice de diplomație în conformitate cu obiectivele naționale și în folosul tuturor românilor.
În calitate de președinte al Senatului, voi continua sprijinul activ al activităților diplomatice. La fel și toți colegii mei senatori și deputați care, prin intermediul grupurilor internaționale de lucru, prin vizitele pe plan extern și primirea înalților oficiali străini, sprijină activitatea și inițiativele Ministerului Afacerilor Externe.
Nu în ultimul rând, am afirmat că este important ca țara noastră să rămână ferm angajată în eforturile comunității internaționale de sprijinire a Ucrainei. Cu ajutorul Uniunii Europene, am creat coridoarele umanitare pentru refugiați și am configurat traseele comerciale pentru exportul mărfurilor ucrainene. Am apreciat că procesul de aderare europeană a Ucrainei și Republicii Moldova are nevoie de un impuls, ce poate fi reprezentat doar de deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an.”, președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă.

CELE MAI POPULARE