19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă afirmă ferm: PNL nu va accepta un sistem de impozitare...

Nicolae Ciucă afirmă ferm: PNL nu va accepta un sistem de impozitare progresiv

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a subliniat în mod categoric poziția partidului său în ceea ce privește cota unică și impozitarea progresivă într-o declarație recentă. El a reamintit faptul că PNL a introdus și a apărat cu fermitate cota unică în ultimele două decenii, considerând-o un element ideologic al partidului, pe care nu vor să-l compromită.

„Este un element ideologic al nostru, o linie roșie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creșterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, a subliniat liderul PNL într-o postare pe platforma de socializare Facebook.

Ciucă a evidențiat că PNL dorește să protejeze munca românilor de taxe mari și să ofere un mediu propice pentru companiile care generează profituri, susținând că România devine mai competitivă prin menținerea cotei unice de impozitare.

„Vrem ca românii care muncesc să nu fie înghenuncheiați de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reușit pe piața liberă. România este mai competitivă cu cota unică. Doar așa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea țării”, a declarat Ciucă.

Aceste declarații vin în contextul unor discuții intense pe tema reformei fiscale și a sistemului de impozitare, iar poziția fermă a lui Nicolae Ciucă evidențiază orientarea clară a PNL în această direcție.

CELE MAI POPULARE