17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă anunță noi măsuri fiscale pentru o legislație clară și predictibilă

Nicolae Ciucă anunță noi măsuri fiscale pentru o legislație clară și predictibilă

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a dezvăluit miercuri, în cadrul unei intervenții televizate la Antena 3 CNN, că sunt în lucru noi măsuri fiscale și că obiectivul principal al liberalilor este să implementeze o legislație fiscală clară și previzibilă.

Ciucă a subliniat importanța unei abordări strategice în gestionarea resurselor financiare și a anunțat că în cadrul Coaliției se discută despre viitorul cotei unice, pe care o consideră subutilizată. „În primele două luni ale anului, colectarea a depășit estimările inițiale. Este un semn pozitiv că strategia noastră începe să dea roade”, a menționat liderul PNL. El a accentuat necesitatea de a evita modificările frecvente ale legislației fiscale și a subliniat că atât mediul de afaceri, cât și guvernul trebuie să aibă o înțelegere clară și stabilă a regulilor fiscale.

Referitor la eventualele măsuri fiscale, Ciucă a declarat că PNL se concentrează pe susținerea clasei de mijloc, a mediului de afaceri și a capitalului autohton. El a menționat că se poartă discuții cu premierul Marcel Ciolacu cu privire la viitorul cotei unice și că amândoi sunt de acord că acest sistem nu și-a atins întregul potențial. Întrebat despre posibilitatea unei ruperi în cadrul Coaliției din cauza divergențelor privind cota de impozitare, Nicolae Ciucă a răspuns că o eventuală tranziție către un sistem de impozitare progresivă ar fi posibilă doar după o analiză atentă a situației economice și după implementarea unor măsuri de digitalizare adecvate.

CELE MAI POPULARE