17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă: Bătălia anului 2024 - Democrația versus autoritarism

Nicolae Ciucă: Bătălia anului 2024 – Democrația versus autoritarism

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a subliniat în cadrul Digital Innovation Summit că anul 2024 este marcat de o confruntare globală între democrație și autoritarism. În contextul digitalizării și al noilor tehnologii, Ciucă evidențiază importanța protejării democrației și a cetățenilor de manipulare și dezinformare.

De-a lungul discursului său, Ciucă a accentuat rolul esențial al digitalizării în viitorul României și a avertizat asupra amenințărilor aduse de atacurile cibernetice și de propagandă. A evidențiat necesitatea unei abordări proactive pentru protejarea democrației și a subliniat importanța investiției în inovație și tehnologie pentru asigurarea securității și guvernanței eficiente.

Referindu-se la interferența străină în procesele electorale și la utilizarea mediului online pentru subminarea încrederii în instituțiile democratice, Ciucă a atras atenția asupra pericolelor iminente și a necesității unei apărări solide a democrației în sfera digitală.

În viziunea sa, următorii zece ani trebuie să fie dedicați siguranței naționale și investițiilor în inovație și tehnologie. Ciucă a pledat pentru o abordare holistică, care să includă educația continuă a specialiștilor, sensibilizarea publicului și consolidarea parteneriatelor internaționale.

De-a lungul discursului, Ciucă a evidențiat parteneriatul său cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) și a lăudat contribuția acestuia la dezvoltarea și inovarea în domeniul digital. A subliniat importanța cercetării și excelenței academice în paralel cu dezvoltarea de produse și servicii competitive.

În concluzie, Nicolae Ciucă a reiterat angajamentul său față de protejarea democrației și promovarea unei abordări responsabile și proactice în era digitală. A subliniat importanța colaborării și coordonării la nivel internațional pentru contracararea amenințărilor cibernetice și pentru consolidarea valorilor democratice în fața provocărilor autoritarismului și dezinformării.

CELE MAI POPULARE