17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă: Colaborarea cu PSD pentru alegerile europarlamentare este o mișcare tactică

Nicolae Ciucă: Colaborarea cu PSD pentru alegerile europarlamentare este o mișcare tactică

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a explicat într-o conferință de presă comună cu PSD decizia de a merge împreună pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2024, caracterizând această colaborare ca fiind „absolut o mișcare tactică”.

Ciucă a subliniat că, deși PNL a promovat mereu principiul „Prin noi înșine”, care a fost o componentă esențială a istoriei partidului și a țării, situația politică actuală și contextul regional au determinat adoptarea unei strategii tactice diferite.

„«Prin noi înșine» este mottoul care ne reprezintă și astăzi și credem că este mottoul care înseamnă pentru noi toți unitate și îndemn la asumare și responsabilitate. De atunci și până acum trebuie să înțelegem că în strategia PNL, tot ceea ce înseamnă valorile și virtuțile PNL nu s-a modificat nimic, dar la un moment dat este nevoie și de mișcări tactice”, a explicat Ciucă.

El a insistat că decizia de a colabora cu PSD la alegerile europarlamentare este una tactică, menținând în același timp angajamentul față de valorile și obiectivele PNL. Această colaborare, conform lui Ciucă, are scopul de a demonstra solidaritatea și capacitatea de a lucra împreună pentru binele țării.

Astfel, declarațiile lui Nicolae Ciucă aduc lumină asupra motivațiilor din spatele unei decizii politice aparent surprinzătoare, arătând că aceasta este parte a unei strategii tactice mai ample, menită să răspundă la cerințele și provocările actuale ale peisajului politic din România.

CELE MAI POPULARE