17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă: Planuri de rezervă în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu

Nicolae Ciucă: Planuri de rezervă în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a confirmat joi seara, într-un interviu exclusiv pentru Digi24, că atât coaliția, cât și PNL au pregătit planuri de rezervă în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu va fi retras din cursa electorală. „Avem planul B, avem planul C”, a asigurat Ciucă, subliniind că PNL are capacitatea să identifice rapid un candidat alternativ într-o situație de urgență.

Deși nu a dezvăluit detalii despre planurile respective, Ciucă a subliniat că există o gamă largă de opțiuni disponibile. Într-o eventualitate extremă, PNL ar putea propune un candidat propriu, având resurse umane suficiente pentru acest demers.

Ciucă a menționat că există și posibilitatea de a identifica un candidat comun cu alte formațiuni politice în afara coaliției, dar acest lucru ar fi decis în funcție de circumstanțe. Cu toate acestea, a evidențiat existența unei „rezerve inepuizabile” de resurse umane în partid, pregătite să facă față provocărilor.

În contextul alegerilor locale și generale din București, Ciucă a subliniat importanța menținerii unei strategii comune între PNL și partenerii săi din coaliție. A adăugat că, în cazul în care nu se ajunge la un consens, vor fi luate decizii în coaliție pentru a evita orice impact negativ asupra proiectului comun de guvernare.

Referindu-se la contextul european, Ciucă a subliniat importanța alegerilor pentru Parlamentul European și necesitatea de a avea un pachet de forțe consolidate pentru a reprezenta eficient interesele românilor. A evidențiat sprijinul semnificativ pentru coaliția de guvernare, arătând că majoritatea românilor susțin acest proiect pentru stabilitate și normalitate în viața publică.

În final, Nicolae Ciucă a subliniat importanța dialogului cu susținătorii și cetățenii, explicându-le deciziile și strategiile partidului pentru a asigura înțelegerea și sprijinul larg. A promis să continue acest dialog pentru a clarifica și a consolida sprijinul pentru proiectul său politic, indiferent de provocările întâlnite pe parcurs.

CELE MAI POPULARE