17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale, susținând mereu un...

Nicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale, susținând mereu un reprezentant al partidului

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a clarificat poziția partidului în ceea ce privește candidatura la alegerile prezidențiale, subliniind că PNL va avea întotdeauna propriul său candidat și că el va susține mereu un reprezentant al partidului.

Într-o declarație recentă, Nicolae Ciucă a evidențiat importanța istoriei și a tradiției PNL în politica europeană și a reiterat că partidul său nu poate să nu aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

„Partidul Național Liberal nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale. Este un partid istoric, cu cea mai îndelungată istorie în politica europeană”, a subliniat Ciucă într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat despre posibilitatea unei candidaturi comune PNL-PSD, liderul PNL a indicat că nu toate situațiile pot fi acoperite de un acord între partide.

În legătură cu întrebarea dacă l-ar susține pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care acesta ar candida pentru funcția de șef al statului, Ciucă a subliniat că el este membru al PNL și va susține întotdeauna un candidat din partea propriului partid.

„Nu sunt membru PSD. Sunt membru PNL și voi susține totdeauna un candidat din partea Partidului Național Liberal”, a afirmat el.

Ciucă a precizat că PNL își pregătește candidații pentru alegerile locale și va sprijini un candidat propriu în primul rând. El a reiterat că, conform statutului PNL, liderul partidului are dreptul de a candida și că va respecta decizia luată de colegii săi în acest sens.

CELE MAI POPULARE