19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă rămâne în așteptare: Candidatura la prezidențiale, condiționată de rezultatele locale...

Nicolae Ciucă rămâne în așteptare: Candidatura la prezidențiale, condiționată de rezultatele locale și europarlamentare

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a menționat într-o intervenție recentă că, deși statutul partidului îi cere să-și asume candidatura la alegerile prezidențiale, va aștepta să vadă cum se desfășoară alegerile locale și europarlamentare înainte de a lua o decizie.

Într-un interviu acordat postului Antena 3, Ciucă a subliniat importanța evaluării contextului politic și a dorit să accentueze că decizia finală privind candidatura sa la prezidențiale nu va fi luată decât după ce vor fi cunoscute rezultatele alegerilor locale și europarlamentare.

„Ne aflăm în aceeași stare de anticipare prematură a acestei decizii. Statutul PNL prevede foarte clar că președintele partidului trebuie să-și asume candidatura”, a explicat Ciucă. „Așteptăm să vedem ce se întâmplă la alegerile locale și europarlamentare. Până la urmă, cei care decid ce se întâmplă în viața politică din România nu sunt 3, 5, 10 persoane sau două, trei partide politice, ei sunt cetățenii”, a adăugat el.

Ciucă a subliniat importanța ca deciziile politice majore să fie luate cu luarea în considerare a voinței cetățenilor și a evoluțiilor din cadrul partidelor. În acest sens, este evident că Nicolae Ciucă se află într-o perioadă de așteptare, observând cu atenție dinamica politică și reacția electoratului înainte de a-și confirma sau infirma candidatura la alegerile prezidențiale.

CELE MAI POPULARE