14 C
Suceava
joi, iunie 13, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții IMM-urilor: Vor un cadru fiscal predictibil...

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții IMM-urilor: Vor un cadru fiscal predictibil și echilibrat. PNL ține mult la asta

Nicolae Ciucă, care deține funcția de Președinte al Senatului și este liderul PNL, a anunțat că s-a întâlnit miercuri cu delegația formată din reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. El a subliniat importanța menținerii unui mediul de afaceri robust, cu obiectivul ca acesta să continue să fie un motor crucial pentru dezvoltarea României. Întreprinzătorii au exprimat dorința de a avea un cadru fiscal stabil și echilibrat.

„Am avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR). Dialogul cu mediul de afaceri este obligatoriu înainte de a susține orice fel de modificări fiscale. Doar în acest mod putem ști punctul de vedere al companiilor care generează venituri bugetare, pentru a determina ce măsuri se pot lua în perioada următoare fără a afecta climatul investițional și locurile de muncă din mediul privat”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Președintele Senatului a explicat că, în discuția de miercuri, „s-a confirmat un punct de vedere la care PNL ține foarte mult: mediul de afaceri trebuie să rămână cel puțin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României.”

„De asemenea, nu ne dorim să afectăm, în niciun fel, veniturile sau puterea de cumpărare ale românilor și nici capacitatea companiilor de a-și desfășura activitatea în bune condiții și a face noi investiții”, a mai spus Ciucă.

De asemenea, oamenii de afaceri au adăugat că vor „un cadru fiscal predictibil și echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depășirii unor perioade de criză și să ofere premise pentru o creștere economică susținută”.

„Este, de altfel, și viziunea Partidului Național Liberal și obiectivul pe care îl are în vedere în toate negocierile din această perioadă”, a mai spus liderul PNL.

CELE MAI POPULARE