19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalNicolae Ciucă susține necesitatea unei „tăceri strategice” în cazul Roșia Montană

Nicolae Ciucă susține necesitatea unei „tăceri strategice” în cazul Roșia Montană

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a exprimat opiniile sale referitoare la cazul Roșia Montană, subliniind necesitatea unei „tăceri strategice” înaintea deciziilor judiciare. Într-un interviu acordat Prima News, Ciucă a afirmat că nu a făcut declarații pe această temă înaintea pronunțării hotărârii, subliniind imprevizibilitatea deciziilor judiciare și necesitatea de a evita speculațiile.

În ceea ce privește câștigul de cauză obținut de România în dosarul Roșia Montană, Ciucă a subliniat importanța capacității administrative în rezolvarea acestui caz și a respins acuzațiile aduse de către opoziție.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a răspuns acuzațiilor opoziției, afirmând că acestea au o altă motivație și că este mândru că România a câștigat procesul, evitând astfel o eventuală datorie pentru generațiile viitoare. Ciolacu a respins implicarea în speculații pe tema dosarului și a subliniat că documentele vor fi făcute publice la finalizarea procesului.

Contextul acestor declarații îl constituie câștigul de cauză al României în cazul Roșia Montană, decis de Curtea de arbitraj internațional de la Washington împotriva companiei Gabriel Resources. Acuzațiile și replicile între liderii politici evidențiază tensiunile și disensiunile în cadrul scenei politice românești.

CELE MAI POPULARE