19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalNiculai Barbă: Unitatea Canină a Serviciului Public Salvamont Suceava este brevetată în...

Niculai Barbă: Unitatea Canină a Serviciului Public Salvamont Suceava este brevetată în cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă
Reconfirmare brevet Unitatea Canină Salvamont Suceava. Examen promovat cu brio.
În perioada 09-12 martie la Padina, în Munții Bucegi, Unitatea Canină Salvamont Suceava a susținut examenul de rebrevetare pentru confirmarea capacității operative. Desfășurat în condiții meteorologice deosebite, des întâlnite în activitatea pe timpul sezonului rece, echipa Salvamont a trecut cu succes examenul.
La finalul acestei perioade, ambii câini, Erik și Yan, au avut de trecut elementele componente ale evaluării – accesul în zona de avalanșă, organizarea echipei, delimitarea și evaluarea zonelor de risc, căutarea în sine. Conform așteptărilor, ambii patrupezi, împreună cu salvatorul montan Pașcu Dumitru Ioan, au promovat cu brio examenul, făcând astfel dovada capacității lor de intervenție.
Unitatea Canină a Serviciului Public Salvamont Suceava este brevetată în cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România cu scopul de a participa în cadrul misiunilor de căutare și salvare din avalanșe sau teren natural.

CELE MAI POPULARE