17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalNiculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava: Județul Suceava inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională...

Niculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava: Județul Suceava inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Niculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava

Județul Suceava inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Aplicant și membru: Consiliul Județean Suceava.
Lansarea Rutei a avut loc în cadrul Târgului de Turism al României.

Includerea județului Suceava în Ruta Cultural-Turistică „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România” reprezintă o recunoaștere a valorii inegalabile a meșteșugurilor din Bucovina, zestre purtătoare de tradiții, precum și a priceperii meșterilor noștri populari, care duc mai departe aceste mărturii incontestabile ale identității noastre naționale.
Rutele cultural – turistice sunt menite a fi instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produselor turistice, având componente culturale și canale de comunicare, prin schimburile de bune practici.
Cei care se ocupă de studierea domeniului au arătat că din punct de vedere etnologic și antropogeografic, a raportului dintre om și natură, dintre om și cerințele de confort, meșteșugurile au accentuat adaptarea localnicilor la condițiile naturale, iar exercitarea lor s-a bazat pe utilizarea materiilor prime oferite de natura generoasă.
În zona Bucovinei, cele mai practicate meșteșuguri sunt prelucrarea lemnului,
prelucrarea lutului, industria casnică textilă, prelucrarea fierului, prelucrarea pieilor,
cojocăritul, încondeiatul ouălor, măștile populare.

Consiliul Județean Suceava sprijină păstrarea nealterată a meșteșugurilor pe care le promovăm și le includem în oferta turistică a Bucovinei, ca fiind un element important în ceea ce definește Originalul. Sunt multe componente pe care doar Bucovina le mai păstrează, și le păstrează preponderent în ținutul lor firesc, în vatra satelor bucovinene.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare şi interior

CELE MAI POPULARE