19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalNoi măsuri de relaxare și starea de alertă prelungită începând cu 12...

Noi măsuri de relaxare și starea de alertă prelungită începând cu 12 iulie

  • Guvernul Cîțu a adoptat noi măsuri de relaxare în contextul epidemiologic bun. A prelungit și starea de alertă pentru 30 de zile. Această prelungire este necesară pentru stăpânirea pandemiei cât mai eficient și păstrarea în continuare a unui număr redus de cazuri, limitarea unor noi eventuale creșteri.
  • Printre cele mai importante măsuri de relaxare:

– se elimină limita de maximum 6 persoane la o masă la terase.
– creșterea perioadei de la 90 la 180 de zile pentru persoanele care au trecut prin boală, interval în care cei care au fost infectați sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente la fel ca persoanele vaccinate sau care au un test COVID negativ;

– se reduce suprafața minimă de la 4 la 2 metri pătrați pentru fiecare persoană la nunți, botezuri, mese festive;

– crește la 1.000 numărul spectatorilor la activități culturale în aer liber;

– nu se va mai solicita ca însoțitorii copiilor la locurile de joacă să fie vaccinați împotriva COVID-19;

  • Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone aglomerate.
  • În contextul creșterii cazurilor de infectare Covid19 cu tulpina Delta, trebuie reamintit faptul că vaccinarea este singura soluție pentru prevenirea unui impact major al noilor tulpini ale virusului odată cu revenirea sezonului rece, în toamnă.

CELE MAI POPULARE