21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNoul PNDL, denumit Programul Național de Investiții în Infrastructura Locală „Anghel Saligny”,...

Noul PNDL, denumit Programul Național de Investiții în Infrastructura Locală „Anghel Saligny”, pe masa Guvernului.

Noul PNDL, denumit Programul Național de Investiții în Infrastructura Locală „Anghel Saligny”, pe masa Guvernului. 50 miliarde lei pentru investiții amânate de decenii

– Drumuri, apă, canalizare și gaze: servicii de bază incluse în planul de investiții gândit de PNL

– Noul PNDL a fost agreat la nivelul coaliției, după un acord în cadrul Biroului Executiv al PNL, susținut de comun acord de președintele PNL, Ludovic Orban, și de premierul Florin Cîțu.

  • Guvernul a discutat în primă lectură ordonanța de urgență privind aprobarea Programului național de investiții pentru autoritățile locale.
  • Programul va avea un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe minimum 6 ani.
  • Programul a fost decis în Coaliție, după ce anterior a fost discutat în Biroul Executiv al PNL, cu domenii de finanțare foarte clare: drumuri de interes local, apă și canalizare și accesul populației la sistemul de gaze.
  • „Am considerat important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. PNL a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv. Este datoria PNL, în calitate de partid care s-a angajat la dezvoltarea României, să ofere sprijinul necesar tuturor celor care au fost aleși la nivel local și au angajat proiecte în sprijinul comunităților lor”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.
  • Analiza ministerului Dezvoltării arată că:

– 57 % din drumurile județene și 80 % din drumuri de țară au nevoie de modernizare

– 29 % din așezări nu au rețea de apă

– 57 % au nevoie de rețea de ape uzate

– în mai mult de două treimi din așezări, rețeaua de gaze nu este construită

 

  • Spre deosebire de vechiul PNDL în varianta PSD, Programul „Anghel Saligny” nu va finanța investiții fantasmagorice și inutile – ci va finanța infrastructura esențială, absolut necesară unei localități dintr-o țară a UE în secolul 21: apă, canal, drumuri și gaze.

 

  • Guvernul PNL va finanța doar investițiile care aduc România la zi, amânate 20 de ani, lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum. „Românii vor beneficia de drumuri asfaltate, de canalizare și de apă. Lucruri care trebuiau făcute acum 20 de ani (…) le vom face în acest mandat”, a declarat premierul Florin Cîțu.
  • Comunitățile locale au nevoie de susținere pentru a reuși să se dezvolte și să crească semnificativ calitatea vieții fiecărui locuitor. Iar PNL nu face decât să-și respecte angajamentul pentru dezvoltarea României.

CELE MAI POPULARE