19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalOrdinul Național al Meritului în grad de Cavaler i-a fost înmânat lui...

Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler i-a fost înmânat lui Matei Vișniec la Ambasada Franței la București

Ambasada Franței din România a găzduit marți un eveniment de mare însemnătate pentru marele dramaturg cu origini bucovinene Matei Vișniec.

În cadrul unei ceremonii emoționante, la care au participat membri ai familiei, prieteni, echipa Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, precum și cei mai apropiați colaboratori din teatru și radio, Excelența Sa Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, i-a înmânat scriitorului și jurnalistului Matei Vișniec Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler.

Înalta distincție i-a fost conferită „în semn de înaltă apreciere pentru excelența de care a dat dovadă în întreaga sa carieră, pentru dăruirea și talentul cu care s-a implicat în promovarea imaginii României în lume”, precum și în semn de recunoaștere a uriașului talent al acestui „magnifique passeur de culture” după cum a spus, atât de plastic, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România.

Autorul cel mai citit și jucat pe multe scene ale lumii, la fel de apreciat atât în Franța, cât și în România, Matei Vișniec continuă să se facă auzit și la microfonul secției în limba română a Radio France Internationale din Paris.

CELE MAI POPULARE