10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăUltimă orăPE a votat intrarea României în schengen. Vămile Petea și Urziceni ar...

PE a votat intrarea României în schengen. Vămile Petea și Urziceni ar putea fi desfințate

Parlamentul European a adoptat joi Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen. Rezoluţia reiterează poziţia cunoscută a PE privind aderarea României la spaţiul Schengen. Pentru ca România să intre în spaţiul Schengen este nevoie de aprobarea Consiliului European. În cazul în care România ar intra în Schengen, PTF Petea și PTF Urziceni vor ajunge un simplu decor la frontiera cu Ungaria.
”A sosit momentul ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen”, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, înainte de votul din plenul legislativului european.

Recent, Comisia Europeană a propus o strategie către un spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient şi a solicitat Consiliului să ia o decizie cu privire la eliminarea controalelor pentru România, Bulgaria, Croaţia, şi integrarea lor în spaţiul Schengen.

Parlamentul European declară că statele membre ar trebui să restabilească rapid libera circulaţie în spaţiul Schengen

Ministrul de Interne Lucian Bode susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen şi este încrezător că se vor face paşi concreţi cât mai curând pentru adoptarea deciziei.

Potrivit MAI, România şi-a menţinut permanent obiectivul legat de aderarea la spaţiul Schengen şi a reiterat solicitarea de a se parcurge paşi concreţi spre definitivarea acestui proces, prin adoptarea cât mai rapid a Deciziei privind aderarea la Schengen, în cursul acestui an.

CELE MAI POPULARE