21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăSportPerformanțe impresionante pentru înotătorii fălticeneni la Campionatul Național

Performanțe impresionante pentru înotătorii fălticeneni la Campionatul Național

În perioada 17-21 aprilie, la bazinul din Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a avut loc Campionatul Național de Înot în bazin de 50 de metri, pentru seniori, tineret și juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Fălticenencele Daria Silișteanu și Aissia Prisecariu, care acum reprezintă Clubul Sportiv Dinamo București s-au înfruntat încă din prima zi, când, în proba de 100 de metri spate, cele două au obținut medaliile de aur și argint la toate cele trei categorii ale probei, atât la seniori, cât și la tineret și juniori. Aissia Prisecariu a reușit să se impună cu un timp de 1:01,36, la doar două sutimi de secundă în fața Dariei.

A doua zi a competiției s-a încheiat cu noi medalii pentru sportivii fălticeneni. David Ionuț Zarojanu a cucerit medalia de bronz la categoria juniori în proba de 200 de metri liber masculin. La proba feminină de 200 de metri bras, Maria Alecsia Tenciu a ocupat locul secund la categoriile seniori și tineret, și locul întâi la juniorii I. În aceeași probă, Daria Asaftei s-a clasat pe locul trei la seniori și tineret, și pe locul doi la juniorii I. Aissia Prisecariu și Daria Silișteanu au fost de neseparat în proba de 50 de metri fluture la feminin, unde, cu un timp de 28 de secunde și 21 de sutimi, au încheiat pe locul secund la categoria juniori I.

În ziua 3, înotătorii fălticeneni au reuși noi performanțe remarcabile. David Ionuț Zarojanu a devenit campion național la 400 de metri liber la categoria juniori. Tot el a luat și o medalie de bronz cu echipa clubului Dinamo București în proba de ștafetă 4×100 de metri liber masculin. Maria Alecsia Tenciu și Daria Asaftei au cucerit medalii de aur și argint în proba de 50 de metri bras feminin.

Daria Silișteanu și Aissia Prisecariu au împărțit încă o dată podiumul la proba de 50 de metri spate. Daria Asaftei și Maria Alecsia Tenciu au strălucit la 100 de metri bras. De asemenea, David Zarojanu a adus o nouă medalie pentru echipă, excelând la proba de 100 de metri liber.

La proba de 50 de metri spate feminin, Daria Silișteanu a cucerit locul întâi în competiția seniorilor, tineretului și juniorilor I. Aissia Prisecariu a urmat-o de aproape, obținând locul doi la seniori și tineret și locul trei la juniori I. În cadrul competiției la 100 de metri bras feminin, Daria Asaftei a ocupat locul doi la categoriile seniori, tineret și juniori I. În același timp, Maria Alecsia Tenciu a obținut locul trei la seniori și tineret și locul întâi la juniori I. La proba masculină de 100 de metri liber, David Ionuț Zarojanu a obținut locul trei în categoria juniori I.

În ultima zi de concurs, la 200 metri spate feminin Aissia Prisecariu și-a trecut în palmares titlul național la toate cele 3 categorii de concurs. Pe locul doi a încheiat proba Daria Silișteanu. Aissia Prisecariu, Daria Asaftei și Daria Silișteanu, alături de colega lor, Rebeca Jasmine Veress, s-au impus și în proba de ștafetă 4×100 mixt feminin. David Ionuț Zarojanu a încheiat pe 3 cu echipa de ștafeta proba 4×100 mixt masculin.

CELE MAI POPULARE