18.1 C
Suceava
luni, septembrie 25, 2023
AcasăPeste 7 milioane de români vaccinaţi anti Covid-19.

Peste 7 milioane de români vaccinaţi anti Covid-19.

Peste 7 milioane de români vaccinaţi anti Covid-19. PNL anunță că se va mobiliza la Camera Deputaţilor pentru adoptarea certificatului verde pentru angajaţi – pentru impulsionarea vaccinării și depășirea pandemiei

  • Pe 31 octombrie România a depăşit 7 milioane de persoane vaccinate cu o doză, un prag care ne aduce mai aproape de depăşirea pandemiei.
  • Guvernul a asigurat creşterea progresivă a capacităţii de vaccinare şi toate dozele necesare. În ultimele zile am redeschis multe centre și am înființat centre noi de vaccinare. Sunt peste 1.000 de cabinete de vaccinare la nivel național. Guvernul trimite din nou echipe mobile de vaccinare în sate şi comune, dar la solicitarea autorităților locale.
  • Suntem deja într-o perioadă de platou a cazurilor noi Covid, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii și cât de mult va crește rata de vaccinare.
  • Dacă certificatul verde nu se introduce pentru anumite categorii profesionale, atunci va fi greu să ajungem la 70% populație vaccinată până la sfârșitul acestui an sau în primele luni ale anului viitor, avertizează coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Amintim că legea care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă pentru anumite instituţii şi companii a fost respinsă la Senat şi intră în dezbaterea comisiilor la Camera Deputaţilor. PNL susţine adoptarea legii și va avea grijă ca toți deputații PNL să fie prezenț
  • Certificatul verde la locul de muncă în alte ţări: În Italia s-a impus certificatul verde atât pentru angajații de la stat, cât și din privat. În Franţa, o lege adoptată în august prevede că anumite grupuri profesionale, inclusiv medicii şi profesorii, aveau obligaţia să se vaccineze cu schemă completă până pe 15 octombrie pentru a putea lucra. În SUA, vaccinarea anti-COVID sau testarea săptămânală au devenit obligatorii în companiile cu peste 100 de angajaţi, iar în unele state angajaţii la stat nevaccinaţi se testează din banii lor.

CELE MAI POPULARE