17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalPeste 700 kg de materiale pirotehnice confiscate de polițiștii suceveni

Peste 700 kg de materiale pirotehnice confiscate de polițiștii suceveni

La data de 11.12.2022 polițiștii au efectuat alte 5 percheziții, reușind confiscarea unei alte cantități importante de peste 700 kg de materiale pirotehnice.

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., împreună cu polițiști din cadrul SAESP și lucrători din cadrul I.J.J Suceava, au desfășurat o acțiune pe raza municipiul Suceava pe linia combaterii traficului ilicit cu țigarete de proveniență extracomunitară și verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice sau juridice. De asemenea, pentru completarea materialului probator au fost obținute și puse în executare un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară și o percheziție a unui autovehicul.

În urma activităților procedurale derulate într-o autoutilitară au fost identificate și ridicate 660 kg articole pirotehnice din categoria P1 și 59 kg articole pirotehnice din categoria F3, în valoare de cca. 60.000 lei.

A fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prev. Legii nr. 126/1995.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate un nr. de 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prev. art. 449, alin. 2, lit. k din Lg. 227/2015 (Cod fiscal), fiind dispusă măsura confiscării a 2140 bucăți țigarete, diferite mărci, în valoare aproximativă de 1.605 lei.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Reamintim că la data de 21 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu cei ai Direcției de Ordine Publică, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Poliție Transporturi, Direcției Rutiere și Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, au declanșat acțiunea națională „FOC DE ARTIFICII 2022-2023”.

Controalele de astăzi vin după ce în perioada 24–30.11.2022 polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziționării, depozitării, transportului și comercializării ilegale de materiale pirotehnice și au confiscat peste 9 tone de materiale pirotehnice.

CELE MAI POPULARE