19 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalPNL: Autoritățile statelor membre vor avea mai multe obligații în materie de...

PNL: Autoritățile statelor membre vor avea mai multe obligații în materie de raportare și de colectare a probelor.

Directiva europeană pentru combaterea violenței domestice și a violenței împotriva femeilor a intrat oficial în vigoare.
„Noua lege include măsuri de prevenire a violului, norme mai stricte privind violența cibernetică și un sprijin îmbunătățit pentru victime. Normele oferă un acces mai bun la justiție, protecție și prevenire.
Directiva interzice căsătoriile forțate și mutilarea genitală a femeilor și conține pedepse corespunzătoare.
Noua legislație include o listă mai cuprinzătoare a circumstanțelor agravante pentru infracțiunile pasibile de pedepse mai grave.
De asemenea, introduce norme specifice privind infracțiunile cibernetice, cum ar fi exhibiționismul cibernetic și urmărirea cibernetică.
Victimele vor avea un acces îmbunătățit la justiție și la asistență medicală. Siguranța victimelor trebuie să aibă prioritate, inclusiv prin accesul la adăposturi sigure.
Autoritățile statelor membre vor avea mai multe obligații în materie de raportare și de colectare a probelor. De asemenea, vor trebui să sensibilzeze populația în ceea ce privește faptul că sexul fără consimțământ este o infracțiune.”, Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

CELE MAI POPULARE