19 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalPNL: Europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au solicitat președintelui Comisiei...

PNL: Europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au solicitat președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectați de afluxul pe piața unică europeană a cerealelor mai ieftine din Ucraina.

Europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au solicitat președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectați de afluxul pe piața unică europeană a cerealelor mai ieftine din Ucraina. Cei doi europarlamentari liberali au prezentat situația fermierilor din România și din alte state de pe granița de Est a UE, care sunt nevoiți să își vândă recolta la un preț sub costurile de producție.
S-a ajuns aici după ce depozitele din zonele de graniță ale acestor state s-au umplut la capacitate maximă și nu pot prelua toate cerealele aduse din Ucraina, care sunt vândute pe loc, la prețuri mici. În plus, situația înrăutățește criza alimentară a țărilor din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.
Scrisoarea celor doi vine după ce europarlamentarul PNL Rares Bogdan a trimis Comisiei Europene o atenționare similară, în luna ianuarie a acestui an. De asemenea, Rareș Bogdan a discutat deja cu europarlamentarii bulgari și polonezi din cadrul Partidului Popular European, pentru a iniția un demers comun în rezolvarea problemei care afectează și aceste țări. Soluția prezentată Comisiei este achiziția din fonduri europene a cerealelor ucrainene, pentru a fi imediat exportate în țările lovite de criza alimentară.

CELE MAI POPULARE