19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalPNL: Încă de la reînființarea din 1990, PNL a fost un partid...

PNL: Încă de la reînființarea din 1990, PNL a fost un partid care a militat pentru direcția pro-occidentală a României

În acest an, Ziua Europei ne arată, mai mult ca oricând, cât de importantă este solidaritatea și unitatea continentului și câte beneficii poate avea fiecare stat în parte de pe urma apartenenței la Uniunea Europeană. După admiterea în UE, cetățenii români au primit dreptul la liberă circulație, dreptul de a munci în orice stat membru, iar România a primit accesul la fonduri pentru dezvoltare și un loc la masa deciziilor care schimbă viața întregii Europe. Astăzi este ziua în care marcăm toate aceste drepturi și libertăți.
Încă de la reînființarea din 1990, PNL a fost un partid care a militat pentru direcția pro-occidentală a României, integrarea în structurile europene și în spațiul de securitate euro-atlantic. Acum, în cel de-al 16-lea an al apartenenței la Uniunea Europeană, românii pot să observe diferențele față de alte țări din regiune care sunt în afara acestei structuri, precum și avansul economic pe care țara l-a avut în această perioadă. Anul trecut, România a avut cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la aderare și până în prezent, iar obiectivul pentru acest an este atragerea a peste 90% din acești bani. Finanțările europene sunt esențiale pentru realizarea reformelor cheie în vederea modernizării României și perioada de când facem parte din Uniunea Europeană ne-a dovedit acest aspect.
Ziua Europei este momentul în care marcăm faptul că puterea vine din unitate, iar toți europenii sunt, împreună, o mare familie, în cadrul acestei structuri construite pe solidaritate și pentru prosperitate.

CELE MAI POPULARE