13 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNaționalPNL: Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze...

PNL: Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.

PNL răspunde colegilor de coaliție de la PSD:
Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.
În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor.
Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare.

CELE MAI POPULARE