16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalPNL nu va face alianță cu PSD la alegerile din 2024

PNL nu va face alianță cu PSD la alegerile din 2024

PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD pentru a merge pe liste comune în alegeri. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului.

„Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României.

Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie și un plan.

Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid.

Fiecare dintre miniștrii noștri pot fi analizați. Dar avem cea mai bună echipă de miniștri care s-a angajat să facă treaba. Nu e deloc simplu. Și-au îndeplinit obiectivele. Important e că am avut și avem puterea să spunem ce am făcut bine, să putem spune ce nu am îndeplinit. Așa e și într-o familie, acasă, spui onest ce ai făcut bine și ce nu ai reușit. Trebuie să ai puterea să recunoști, să îndrepți, să treci mai departe. Același lucru să îl facem și cu programul de guvernare.

Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători și vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare și atitudinea față de campania electorală și competiția pentru 2024.

Noi ne tot asumăm echilibrul și responsabilitatea din partea PNL, dar nu fără ca ceilalți să țină cont de această onestitate și trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României și exercitarea actului de guvernare. Sigur că vom fi mereu responsabili și echilibrați că așa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate și onestitate de la orice partener”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței PNL.

CELE MAI POPULARE