21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalPNL: Plenul Parlamentului European a votat astăzi simplificarea regulilor Politicii Agricole Comune...

PNL: Plenul Parlamentului European a votat astăzi simplificarea regulilor Politicii Agricole Comune (PAC)

Vești bune pentru fermierii români! Plenul Parlamentului European a votat astăzi simplificarea regulilor Politicii Agricole Comune (PAC): România și restul țărilor din UE își pot schimba de două ori pe an Planul național strategic, în funcție de nevoile agricultorilor.
„Cea mai evidentă schimbare se referă la terenurile lăsate pârloagă. GAEC 8 prevede ca 4% din terenurile arabile să fie dedicate caracteristicilor neproductive. Dar aceasta nu va mai fi o cerință pentru accesarea sprijinului PAC, devenind astfel o schemă voluntară bazată pe stimulente”, Daniel Buda, europarlamentar PNL.
Totodată, prim-vicepreședintele PNL, @Dan Motreanu, a solicitat Comisiei Europene măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale, inclusiv derogări de la standardele GAEC:
„Pentru GAEC 7 acum va exista opțiunea de a alege între rotația sau diversificarea culturii, iar pentru GAEC 6, statele membre vor putea redefini când și sub ce condiții trebuie acoperit solul în perioadele sensibile. Vor fi, derogări specifice pentru situații de criză, precum condiții meteo extreme, vor fi putea fi acum solicitate, în funcție de necesitățile particulare ale fiecărui stat membru”, Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

CELE MAI POPULARE