21.4 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalPrefectul Alexandru Moldovan a convocat o ședință tehnică cu reprezentanții Inspectoratului Pentru...

Prefectul Alexandru Moldovan a convocat o ședință tehnică cu reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență și ai Direcției de Sănătate Publică

În vederea derulării proiectelor “ONCOPREV” și “ONCOFEM”, prefectul Alexandru Moldovan a convocat astăzi o ședință tehnică cu reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență și ai Direcției de Sănătate Publică, pe parcursul căreia au fost creionate activitățile în a căror desfășurare se vor implica cele două instituții, alături de Instituția Prefectului.
Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, în parteneriat cu Instituția Prefectului- județul Suceava, prezintă în data de 27 aprilie, de la ora 10.30, pe esplanada din fața Casei de Cultură din municipiul Suceava, Unitatea Mobilă de Screening de Cancer de Col Uterin, cu care se efectuează testări gratuite în cadrul proiectului –“ONCOPREV”- Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, și Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, cu care se efectuează mamografii gratuite în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”.
Cele două proiecte, derulate de Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași împreună cu Fundația Enable în județele din nord-estul țării, au drept obiectiv testarea a 170.000 de femei și se adresează tuturor femeilor cu vârsta între 25 și 64 de ani, asigurate și neasigurate din județele Iași, Vaslui, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava.

CELE MAI POPULARE