11.3 C
Suceava
vineri, februarie 23, 2024
AcasăPremierul Ciucă: 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție...

Premierul Ciucă: 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro

Primele 7 contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 92 milioane de lei, au fost semnate, astăzi, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Am invitat la Palatul Victoria reprezentanți ai autorităților din teritoriu să semneze, împreună cu domnul ministru Cseke, finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice pentru obiective publice locale. Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni.
Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, contractele prin care primi finanțare. Însă, asemenea lor, alte 1430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare, clădirilor publice din toată țara”.

Prin „Valul Renovării” se urmărește renovarea a:
-cel puțin 4,3 milioane m² de clădiri rezidențiale, private,
-și a 2,3 milioane m² de clădiri publice până la 30 iunie 2026.

CELE MAI POPULARE