1.6 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInternaționalPremierul Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență: România trimite...

Premierul Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență: România trimite în Franța 70 de pompieri și autospeciale de stingere

Vicepreședintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat că, în urma unor consultări cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de interne Lucian Bode s-a stabilit că România poate trimite un modul terestru de intervenție pentru pentru a lupta împotriva unor incendii violente în sud-vestul Franței, în Gironde și Landes.

Acesta a explicat că au fost mobilizaţi 70 de pompieri şi 8 maşini cu capacitate mare de stingere, plus două cisterne de apă.

„Au fost mobilizaţi pompierii către Bucureşti şi Timişoara din mai multe judeţe, urmând ca mijloacele de intervenţie şi personalul să fie transportate cu cele două avioane C17 până în Bordeaux. E o premieră că trimitem mijloace tehnice şi pompieri folosind avioane care aparţin unei baze militare puse la dispoziţia noastră, la solicitarea MApN”, a mai transmis Arafat.

Germania, Grecia, Polonia și Austria au mai răspuns pozitiv apelului lui Emmanuel Macron, președintele francez, care a solicitat sprijin aerian și terestru prin mecanismul european de protecție civilă.

CELE MAI POPULARE