17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalPremierul Ciucă: Am avut astăzi o întâlnire cu omologul meu sud-coreean, domnul...

Premierul Ciucă: Am avut astăzi o întâlnire cu omologul meu sud-coreean, domnul Han Duck-soo, cu care am discutat despre oportunitățile de cooperare economică dintre țările noastre

„Am avut astăzi o întâlnire cu omologul meu sud-coreean, domnul Han Duck-soo, cu care am discutat despre oportunitățile de cooperare economică dintre țările noastre. Premierul sud-coreean mi-a transmis interesul companiilor din țara sa pentru construirea reactoarelor 3 și 4 ale centralei atomo-electrice de la Cernavodă, dar și pentru reabilitarea primelor două. Tot în domeniul nuclear, am încurajat implicarea Coreei de Sud în proiectele care privesc dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR). Experiența și priceperea sud-coreeană în acest domeniu vor fi un câștig pentru România, iar această colaborare va contribui la câștigarea independenței noastre energetice.
Toate aceste proiecte se derulează în cadrul Parteneriatului Strategic, pe care România îl are de 15 ani cu Coreea de Sud, aceasta fiind prima țară din Asia cu care țara noastră a semnat un asemenea act. Cu ocazia vizitei, a fost semnat un memorandum de înțelegere între porturile Constanța și Busan. Documentul își propune intensificarea transportului de mărfuri între cele două state, investiții în logistică și tehnologie portuară, precum și facilitarea schimbului de idei.
Am mai discutat despre extinderea colaborării în industria de apărare, securitate cibernetică, educație și inovație. Economiile noastre sunt printre cele mai dinamice și mai competitive din regiunile din care fac parte, iar intensificarea cooperării va crește numărul oportunităților pe care mediul de afaceri le va putea pune în valoare.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

CELE MAI POPULARE