19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalPremierul Ciucă anunță că pensiile vor crește cu rata inflației

Premierul Ciucă anunță că pensiile vor crește cu rata inflației

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a declarat joi că veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 în raport cu rata inflației.

„Am discutat acest subiect şi, analizând toate datele de inflaţie, putem cu toţii să vedem că astăzi inflaţia a depăşit 15%, după ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică. Inflaţia este la 15,9 şi cred că pensionarii din România nu merită să suporte pe umerii dumnealor această povară a inflaţiei, motiv pentru care trebuie să analizăm şi să facem în aşa fel încât pentru pensionari să asigurăm creşterea pensiei cu rata inflaţiei”, a declarat premierul la finalul unei vizite de lucru în județul Dolj.

Anunțul vine după ce și președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înaintea Consiliului European, că ar trebui să existe o majorare a pensiilor care să compenseze în mare măsură inflaţia. „Dacă vorbim de creşterea pensiilor trebuie să vedem contextul mai larg. S-au vehiculat 10%, 11%, dar nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie de peste 15% eu cred că ar fi corect să ţină cont de această inflaţie creşterea şi atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creştere mai mare” a declarat Klaus Iohannis.

CELE MAI POPULARE