19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalPremierul Ciucă: Avem o capacitate agricolă remarcabilă și România nu ar avea...

Premierul Ciucă: Avem o capacitate agricolă remarcabilă și România nu ar avea probleme într-o eventuală criză alimentară.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Guvernul intervine pentru a-i proteja pe cetățeni și economia românească de efectele creșterii prețurilor, de fiecare dată când este posibil. Trecem printr-o perioadă dificilă și românii trebuie să cunoască realitatea economică.
Măsurile transparente și oneste din Programul ”Sprijin pentru România” sunt atent echilibrate între susținerea economiei și sprijinirea persoanelor cele mai vulnerabile pentru care creșterea prețurilor se resimte în viața de zi cu zi.
Avem o capacitate agricolă remarcabilă și România nu ar avea probleme într-o eventuală criză alimentară. Este nevoie însă de măsuri prin care să asigurăm fermierilor și agricultorilor români suportul necesar pentru a putea să-și desfășoare eficient activitatea, inclusiv în condiții de secetă, și facem eforturi susținute pentru dezvoltarea sistemelor de irigații.
Investițiile în derulare și finanțările naționale și europene sunt perspective certe pentru modernizarea și dezvoltarea țării.
România este o țară sigură pentru cetățenii săi și economia națională. Este nevoie să adaptăm legile siguranței naționale la actualul context geostrategic și la responsabilităţile ce decurg din statutul de ţară membră a UE şi NATO. Ca prim-ministru, îmi asum întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent și democratic al legilor siguranței naționale.
Proiectul nostru de țară este să asigurăm echilibrul, stabilitatea economică, locuri de muncă, să creăm acel nivel de încredere, schimbările și modernizările sociale care să-i determine pe românii din diaspora care știu că își doresc să vină acasă, să revină și să ducă aceeași viață pe care o duc astăzi în țările din vestul Europei.
Avem datoria ca în continuare să dăm garanții că libertățile individuale specifice societăților democratice nu vor fi afectate vreodată.
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a acordat un interviu pentru Radio România Actualități. Detalii aici: https://gov.ro/…/interviul-premierului-nicolae-ionel…

CELE MAI POPULARE