16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalPremierul Nicolae-Ionel Ciucă: Începerea producției de gaze în cadrul Proiectului de Dezvoltare...

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Începerea producției de gaze în cadrul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia este un moment istoric pentru industria energetică din România

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Începerea producției de gaze în cadrul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia este un moment istoric pentru industria energetică din România.”

Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, din ultimii 30 de ani. România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securității energetice, într-un moment de cotitură și în contextul în care Europa și piețele mondiale iau măsuri rapide pentru a-și aproviziona cetățenii și economiile cu energie. „Prin acest proiect care va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an, vom asigura 90% din necesarul de consum al României. Reprezintă un salt remarcabil și dovedește capacitatea României de a găsi noi resurse și soluții într-o perioadă în care furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este amenințată de războiul din Ucraina”, a ad[gat Nicolae Ciucă.

„Felicit compania Black Sea Oil&Gas pentru acest proiect de succes, un adevărat deschizător de drumuri pentru viitoarele investiții în platoul continental al Mării Negre, care aparține României.”

Detalii, aici: http://bitly.ws/suEc

CELE MAI POPULARE