21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalPremierul Nicolae Ionel Ciucă: Pentru PNL, o guvernare responsabilă înseamnă găsirea unor...

Premierul Nicolae Ionel Ciucă: Pentru PNL, o guvernare responsabilă înseamnă găsirea unor soluții prin care România să prevină sau să amelioreze orice probleme de ordin energetic.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă: „Diversificarea surselor de energie este subiectul aflat în atenția tuturor guvernelor europene în această perioadă. Guvernul României nu face excepție și caută, în regiunile imediat apropiate Europei, producători de petrol și de gaz care să devină furnizori stabili și de încredere.
Situația tensionată de la Marea Neagră și embargoul european față de livrările energetice din Rusia fac ca vizite precum cea din Emiratele Arabe Unite (exportator atât de petrol, cât și de gaz metan) să fie o prioritate pe agenda economică a României.
Pentru PNL, o guvernare responsabilă înseamnă găsirea unor soluții prin care România să prevină sau să amelioreze orice probleme de ordin energetic. Facem toate eforturile pentru ca țara noastră să securizeze livrări de energie prin înțelegeri ferme cu parteneri serioși și interesați de o relație economică solidă, așa cum sunt statele din zona Golfului, principalele producătoare de petrol și gaz metan la nivel mondial.”

CELE MAI POPULARE