18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăNaționalPremierul Nicolae Ionel Ciucă: România va deveni nu doar independentă energetic, ci...

Premierul Nicolae Ionel Ciucă: România va deveni nu doar independentă energetic, ci și un furnizor stabil în regiune

Premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă: România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanța cu 14 milioane dolari studiile de proiectare în România a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) este un pas esențial pentru domeniul nuclear civil românesc.
În paralel cu dezvoltarea tehnologiei SMR, România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Producția de energie nucleară contribuie la scăderea gradului de poluare generată de centralele termoelectrice și la creșterea gradului de protecție a mediului, ambele fiind obiective asumate de întreaga Uniune Europeană.
Îi încurajez pe actorii din industria nucleară din România și pe experții români din domeniu să se implice, pentru a deschide țării noastre calea către energia viitorului, nepoluantă, stabilă și accesibilă!
Prin aceste proiecte, platformele de extracție a gazului metan din Marea Neagră și investițiile în energia regenerabilă, România va deveni nu doar independentă energetic, ci și un furnizor stabil în regiune.

CELE MAI POPULARE