19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalPremierul României: Îmi doresc ca fiecare român să se simtă respectat!

Premierul României: Îmi doresc ca fiecare român să se simtă respectat!

Premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă:
„Ziua de 3 decembrie este, ca în fiecare an, un prilej de a conștientiza la nivelul întregii societăți și de a înțelege problemele specifice persoanelor cu dizabilități.
Șansa de dezvoltare incluzivă oferită persoanelor cu #dizabilități este o provocare căreia am încredere că putem să-i facem față cu condiția implementării reformelor pe care #România și le-a propus în plan social pentru grupurile vulnerabile. În Planul Național de #Redresare și #Reziliență avem la dispoziție aproape 197 de milioane de euro. Vorbim despre proiecte care au în vedere, printre altele, aspecte legate de modernizarea și crearea de infrastructură socială pentru persoanele cu dizabilități, digitalizarea și gestionarea proceselor de acordare a tuturor beneficiilor de asistență socială, intervenții privind stimularea economiei sociale și integrarea pe piața muncii a persoanelor inactive și lucrătorilor defavorizați.
Pe lângă accesul la servicii de sănătate și sociale, accesul pe piața muncii este extrem de important pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități care au capacitatea de a desfășura anumite activități. Fiecare are nevoie să i se ofere o șansă. Am văzut numeroase exemple de oameni care și-au depășit limitele, care nu s-au lăsat înfrânți de dizabilitățile care le marchează viața și au reușit să-și croiască un drum de succes.
Am tot respectul pentru ei și sunt sigur că astfel de exemple pot fi multiplicate prin solidaritate din partea societății și mai ales implicare din partea autorităților și a factorilor decizionali.
Îmi doresc ca fiecare român să se simtă respectat, iar existența unei dizabilități să nu îngrădească în niciun fel drepturile fundamentale.
Le doresc persoanelor cu dizabilități sănătate și le asigur că dezvoltarea incluzivă va fi menținută printre prioritățile #Guvernului pe care îl conduc. „,

CELE MAI POPULARE