19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalPreședintele Klaus Iohannis participă  și astăzi la reuniunea Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis participă  și astăzi la reuniunea Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis participă  și astăzi la reuniunea Consiliului European. Redresarea economică a UE, relația cu Federația Rusă și gestionarea migrației, pe agenda întâlnirii.

  • Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.
  • La nivel european trebuie să îmbunătățim managementul crizelor pentru ca eventualele crize din viitor să ne găsească mai pregătiți. În actuala criză sanitară am avut și lucruri pozitive, precum implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri pentru toate țările membre.
  • În ceea ce privește relația cu Federația Rusă, președintele Iohannis a declarat că „Sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera”.
  • Tot în acest context, președintele Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

CELE MAI POPULARE