17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăUltimă orăPreședintele Senatului Nicolae Ionel Ciucă: Ambasadorul Japoniei la București, Excelența Sa Hiroshi...

Președintele Senatului Nicolae Ionel Ciucă: Ambasadorul Japoniei la București, Excelența Sa Hiroshi Ueda, și-a luat astăzi rămas bun, la încheierea mandatului său la București.

„Ambasadorul Japoniei la București, Excelența Sa Hiroshi Ueda, și-a luat astăzi rămas bun, la încheierea mandatului său la București. I-am mulțumit pentru întreaga activitate depusă de-a lungul anilor, care a culminat cu semnarea Declarației Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, în luna martie a anului trecut. Acest nou cadru a ridicat relațiile româno-nipone la un nivel de apropiere fără precedent.
În ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil în zona economică, dar și pe partea politică, de securitate și tehnologică. Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) și de construirea magistralei 6 de metrou din București (până la aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni). I-am mulțumit ambasadorului Ueda și pentru sprijinul pe care guvernul de la Tokio îl acordă candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).”, președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

CELE MAI POPULARE