10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalPrima ediție a Via Transilvanica Maraton s-a încheiat!

Prima ediție a Via Transilvanica Maraton s-a încheiat!

Sute de participanți s-au înscris la cele patru categorii ale Maratonului Via Transilvanica: maraton, semimaraton, ultramaraton și mountain-bike. Ploaia a fost un factor suplimentar pe care aceștia au trebuit să îl înfrunte în cursa către finish.

Traseul a fost gândit de Tibi Ușeriu, ultramaratonist: “Cu siguranță din toate cursele am pus ceva în aplicare. Este un drum care unește, un drum de lungă distanță și ar fi păcat să nu avem și pe partea de sport o promovare a lui.”

Evenimentul a fost pus la cale de Asociația Tășuleasa Social. Președintele acesteia, Alin Ușeriu, a declarat: „Eu le-aș spune manifestări cultural-sportive, tocmai ca să avem și rezervă, aceasta că noi mergem de aici încărcați, să spunem, o poveste care nu se va termina niciodată – Via Transilvanica – drumul care unește.”

Laureații Maratonului Via Transilvanica

Robert Hajnal a încheiat cei 39,55 km ai probei de maraton cu un timp de 3 ore, 7 minute și 28 de secunde, fiind urmat de Mihai Cengher și Cociuc Petru.

Nicola Balan a parcurs cel mai rapid proba de semimaraton (22 km), într-o oră, 31 de minute și 46 de secunde, cu doar zece secunde înaintea lui Florin Gut. Cristian Pop a completat podiumul.

La categoria mountain-bike, Iosif Ureche s-a impus, parcurgând cei 39,5 km în mai puțin de două ore (1:57:35). El a fost urmat de Otniel Sigartău și Călin Gabor.

Cea mai solicitantă probă, cea de ultramaraton, oferea participanților o provocare de excepție, obiectivul fiind de a parcurge 161 km în cel mult 40 de ore. Adrian Costea a trecut linia de finish după 23 de ore, 29 de minute și 59 de secunde. Vitali Clopot a încheiat și el cursa în mai puțin de 24 de ore, pe poziția a treia clasându-se Gabriel Andrei Ailenei.

La final, organizatorii le-au mulțumit voluntarilor, autorităților și sponsorilor care au făcut posibilă desfășurarea competiției în condiții cât mai bune.

„Voluntarii care fac lucrurile să meargă atât de bine sunt un fel de alergători de cursă lungă la rândul lor. Fie că e vorba de voluntarii Tășuleasa, părinți de drum (din Suceava și Bistrița-Năsăud), sau oameni ai drumului, ei merită să le mulțumim și să îi aplaudăm pentru ce atmosferă au făcut în punctele de control, la start și la finish. Pentru tot și toate, vă mulțumim și ne înclinăm în fața voastră!”

„Desigur, mulțumim mult autorităților care ne-au ținut în siguranță și au colaborat cu noi: pompieri, salvamont, jandarmerie, prefectura, și toți cei care se află de-a lungul drumului nostru!”

CELE MAI POPULARE