19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalPrimăria Suceava acordă ajutoare financiare de urgență pentru persoanele afectate de explozia...

Primăria Suceava acordă ajutoare financiare de urgență pentru persoanele afectate de explozia din cartierul Burdujeni

În urma exploziei care a avut loc în această dimineață la blocul numărul 139, din strada Rarăului nr. 4, în care au fost afectate scările D și E, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de urgență al municipiului Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că s-a decis asigurarea cazării celor 28 de familii de la cele două scări afectate, în cele 16 apartamente libere ale primăriei și 12 în spații închiriate în apartamente libere din oraș scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă. Municipalitatea va asigura și costurile cu utilitățile la apartamentele primăriei și la locuințele închiriate.

De asemenea, s-a decis acordarea de ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate sinistrate, proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane, precum și acordarea de ajutoare financiare de urgență pentru repararea autoturismelor avariate, geamuri sparte, cupole îndoite.

Primarul a anunțat că la fața locului sunt echipe mixte de la primărie de la Direcția Poliție Locală, Serviciul Protecție Civilă, Direcția de Asistență Socială care inventariază pagubele și discută despre varianta cazării cu cetățenii afectați.

Hotărârea Comitetului local pentru Situații de urgență a fost validată, conform legii, la prânz și de Comitetul județean pentru Situații de Urgență.

„Așteptăm publicarea ei, după care voi convoca Consiliul Local al Municipiului Suceava într-o ședință de îndată pentru a aproba cele stabilite în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii. Vrem să le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada următoare!”, a anunțat Lungu.

CELE MAI POPULARE