18.1 C
Suceava
luni, septembrie 25, 2023
AcasăLocalPrimăria Suceava a anulat licitaţia pentru sistemul de pontare a angajaţilor cu...

Primăria Suceava a anulat licitaţia pentru sistemul de pontare a angajaţilor cu sistem de recunoaştere facială

  • Agerpres – Licitaţia privind pontarea salariaţilor prin sistem cu recunoaştere facială a fost anulată, pentru că nu se solicitase acordul angajaţilor, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.
    • El a spus că pentru folosirea acestui sistem de recunoaştere facială, ce trebuia introdus de la 1 iulie, nu s-a solicitat acordul angajaţilor, datele trebuiau procesate de firma câştigătoare a licitaţiei, iar acest demers ar fi fost ilegal.
    • Primarul a precizat că a decis organizarea altei licitaţii pentru a cumpăra un soft, ce va fi gestionat de municipalitate, salariaţii urmând să fie pontaţi printr-un sistem cu cartelă.
    • „De la 1 iulie trebuia să introducem în Primărie un sistem de pontaj electronic cu recunoaştere facial. Din păcate, a apărut această problemă cu recunoaşterea facială care nu a fost corectă. Acolo este nevoie de acordul angajatului fără de care sistemul nu poate fi folosit. Ca atare, licitaţia a fost anulată şi am demarat o altă licitaţie în care Primăria cumpără un soft, la fel cum e la Consiliul Judeţean, pe care îl va gestiona Primăria Suceava cu cei de la resurse umane şi cu Serviciul de prelucrare automată a datelor. Iniţial s-a mers pe o licitaţie pentru externalizarea serviciului, pentru prestări de servicii. Toate datele din Primărie trebuiau să le prelucreze firma care a câştigat licitaţia, iar de aici un întreg balamuc. Direcţia juridică din Primărie a făcut o sesizare în care spune că nu e legal, pentru că nu se pot prelucra aceste date la altă firmă fără acordul salariaţilor (…) Va fi pontaj cu cartelă”, a mai afirmat primarul Ion Lungu.

CELE MAI POPULARE